Промоција „Чаробног туристичког прстена“

0 1.112

Данас у Бајиној Башти почиње тродневна промоција „Чаробног туристичког прстена“ – јединствене кружне туре која повезује путовање пругом, реком и друмом уз посете најатрактивнијим туристичким локалитетим на простору средњег Подриња. Скоро две стотине представника медија, туристичких агенција и институција из области туризма биће гости Бајине Баште одакле почиње и где се затвара овај јединствени туристички прстен. Организатор промотивне акције је туристичка агенција „Таратурс“ из Бајине Баште у сарадњи са  „Цептер хотелима” и ББ Клековачом.

Вожња бродом Гризли 2 Фото: Дрина Инфо
Вожња бродом Гризли 2 Фото: Синиша Спасојевић/Дрина Инфо

Ова кружна тура обухвата вожњу чувеном „Шарганском осмицом“, посету Дрвенграду у Мокрој Гори, одлазак друмом у Национални парк Тара и Бајину Башту. Потом следи пловидба бродом језером Перућац и прелепим кањоном реке Дрине, обилазак Вишеграда, моста Мехмед-паше Соколовића, Андрићграда и других знаменитости на том подручју.

Програм почиње вечерас од 18 часова доласком у хотел „Цептер Дрина“ а у њему ће учествовати преко 50 новинара из Србије, Словеније, Македоније, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе. Око 150 места резервисано је и за представнике бројних туристичких агенција из Србије и региона као и државне институције из области туризма из Србије и Републике Српске.

Првог дана после лагане шетње центром Бајине Баште од хотела Дрина до чувене дестилерије ББ Клековача предвиђен је обилазак погона и упознавање са комплетним процесом производње. Поред дегустација најпознатијих ракија из Бајине Баште у галерији ББ Клековаче ће бити припремљена тематска вечера са бројним специјалитетима а уз музички програм биће ексклузивна прва дегустација премијум ракије „Баштина 1858″.

ББ Клековача Фото: Дрина Инфо
ББ Клековача Фото: Дрина Инфо

У суботу после доручка гости се деле у две групе и из Бајине Баште крећу у „чаробни туристички прстен“ али различитим смеровима. Прва група са језера Перућац бродом Гризли 2 кроз прелепи кањон реке Дрине плови ка Вишеграду. По доласку у град чувене ћуприје предвиђен је обилазак Андрићграда и посета неимарском ремек делу из XVI века које прелепим луковима спаја две обале Дрине. Са железничке станице градића у Подрињу креће се возом ка Мокрој Гори где је организован обилазак Дрвенграда. Из филмског града Емира Кустурице преко Таре се аутобусима враћа у Бајину Башту где је у хотелу Дрина обезбеђена вечера уз музички програм. Друга група из Бајине Баште има исти програм али он почиње одласком у Мокру Гору и обиласком Дрвенграда па се после воза, Вишеграда и пловидбе бродом завршава у Перућцу одакле се аутобусима учесници враћају у Бајину Башту.

Синиша Спасојевић
Бањска стена Фото: Синиша Спасојевић/Дрина Инфо

За недељу је предвиђена посета музеју Националног парка Тара, затим средњевековном манастиру Рача, обилазак чувене кућице на Дрини и одлазак на најлепши српски видиковац – Бањску стену. Ручак ће бити у идиличном амбијенту ресторана „Врело“ на ушћу истоимене речице у Дрину. Програм  промоције „Чаробног туристичког прстена“ се завршава повратком у Цептер хотел Дрина у Бајиној Башти.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена