Промене и перестројке у СНС и СПС пред изборе

0 884

Озбиљне кадровске промене које се у наредних неколико месеци очекују у Српској напредној странци (СНС) и Социјалистичкој партији Србије (СПС)припреме су за предстојеће парламентарне, покрајинске и локалне изборе, пише Полтика.

Лист наводи да ће „страначко мешање карата обухватити пре свега локалне одборе“, где се очекује да „резови буду најдубљи“ и да ће СНС један број председника локалних одбора сменити због нерада и незалагања и кандидовати младе и образоване људе.

СНС СПС насловна

„Није реч о четири или пет имена. Многи ће бити замењени јер нису задовољили својим радом…Сви су упозорени да морају да промене понашање, јер су функције користили за лично богаћење. Неки су се поправили, али су се други оглушили и наставили по старом“, каже за Политику један високи функционер напредњака.

Он истиче да СНС неће доживети судбину Демократске странке, која се, како каже, одродила од народа и сада се налази испод изборног цензуса.

Политика подсећа да је председник СНС-а и Србије Александар Вучић на недавној седници Главног одбора странке најавио кадровске промене и у странци и у влади, а саговорник листа истиче да „те промене подразумевају и подмлађивање странке и да ће велики број младих људи који су показали карактер и борбености добити шансу“.

И социјалисте, како је најавио шеф странке ивица Дачић, очекује „перестројка“, и на локалном нивоу, али и „код министара који нису показали борбеност“, већ „гледају само свој интерес“.

Политика додаје да се у редовима социјалиста очекује да ће до краја месеца бити именовани потпредседници странке, јер тренутно само Дачић има страначку функцију.

Извор: Глас Западне Србије/Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена