Предавања о безбедности у саобраћају, подела дечијих седишта, рамова за тракторе и друге опреме

0 214

У четвртак, 4. новембра у Спортској хали у Бајиниј Башти са почетком у 12 часова одржаће се предавање за возаче трактора. Организатори предавању су Општинска управа Бајина Башта и Комисија за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја.

Циљ предавања „Безбедност тракториста у саобраћају“ је да се укаже на чињеницу да су трактористи једна од најугроженијих категорија учесника у саобраћају на територији општине Бајина Башта. Према подицама Kомисије за безбедност саобраћаја, у последњих шест година 54 % погинули у саобраћају на територији оптшине Бајина Башта изгубило је живот у саобраћајним несрећама у којима је бар једно возило које је учествовало у саобраћајној незгоди трактор. Циљ Комисије за безбедност комисије за саобраћаја Бајине Баште је да кроз бројне активности промени ову поразну статистику.

На предавању ће се говорити о најчешћим разлозима настајања саобраћајних незгода, последицама и указати на начин безбедног понашања ове категорије учесника у саобраћају. Из Комисије за безбедност саобраћаја позовају све заинтересоване возаче трактора са територије општине Бајина Башта да присуствују овом предавању. После предавања делиће се се заштитни рамови за тракторе, ротације и табле за означавање спорих возила.

Рамови за тракторе Фото: Дрина Инфо

Истог дана од 14 часова такође у Спортској хали у Бајиној Башти у сарадњи Агенције за безбедност саобраћаја и Комисије за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта биће организовано предавање о улози и значају дечијих седишта у аутомобилима и начину постављања седишта.

За дечија седишта пријавило се 107 родитеља из Бајине Баште и свима ће она бити уручена после предавања у четвртак.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена