Почиње највећа манифестација на води у региону

0 979

Највећа манифестација на води у региону, Дринска регата, одржаће се по 28. пут у Бајиној Башти од 20. до 24. јула. Дринска регата је најстарија и најмасовнија манифестација на реци Дрини која се више од четврт века одржава у другој половини јула. Настала је у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима, а Бајина Башта у време Дринске регате је једино место где се још увек могу видети велики сплавови као они који су претходних векова јездили Дрином.  Овај јединствени карневал на води уз велики број других разноврсних садржаја представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи догађај на води у овом делу Европе. На самом спусту Дрином очекује се преко 20 000 учесника на неколико хиљада пловила.

Фото: ТО „Тара-Дрина“

Од среде 20. јула велики број учесника Сајма сувенира, меда, ракије и домаћих производа – „Најбоље из Баште“ изложиће своје производе у главној улици на потезу од Парка ћирилице до градског трга.

У четвртак 21.јула нас очекује традиционално такмичење у припремању рибље чорбе и дружење поред реке врело у Перућцу као и занимљив програм за најмлађе који се одржава на градском тргу све дане трајања манифестације. У програму за најмлађе који доноси карневалску атмосферу у центар Бајине Баште учествују квартет „Мозаик“, бенд за децу „Лилихип Лилихоп“, аниматори, мађионичари и кловнови.

У петак 22.јула програм се наставља Oсмим скупом „Буба клуба Србије“ у коме је предвиђен камп, радионице као и дефиле на главној улици, док нас у вечерњим часовима на излетишту Рача на обали Дрине очекују велики концерти Аце Лукаса и Жељка Васића.

Субота је као и свих ранијих година предвиђена је за велики спуст реком Дрином од Перућца до Рогачице. Највећи карневал на води стартује у 11 часова испод бране ХЕ „Бајина Башта“ у Перућцу али је због великих гужви неопходно знатно раније доћи на старт. Субота увече и излетиште Рача резервисана је за Мост Фест и велике концерте Рибље Чорбе и Партибрејкерса.

Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца, а у пет дана 28. Дринске регате очекују вас и други забавни садржаји који у градић који носи епитет срца Подриња поред бројних домаћих гостију привуку и велики број странаца.

Фото: ТО „Тара-Дрина“

 28. ДРИНСКА РЕГАТА

БАЈИНА БАШТА

20.07 – 24.07.2022.

 

среда, 20. јул

18.00 – Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракије.

четвртак, 21. јул

16:00 – Такмичење у припремању рибље чорбе поред реке Врело у Перућцу.

18:00 – Дечији програм – Аниматор и бенд за децу „Лилихип Лилихоп“ – Градски трг

петак, 22. јул

22-24.07 – Осми скуп „Буба клуба Србије“ – Камп, дефиле, радионице, екскурзија

18:00 – Дечији програм –  Квартет „Мозаик“ и Кловнови Пуцко и Рене – Градски трг

Концерт на излетишту Рача:

21:00 – концерт Жељка Васића

23:00 – концерт Аце Лукаса

субота 23. јул

До 10.30 Евидентирање пловила и учесника и спуштање пловила

11.00 – 28. Дринска регата, забавно рекреативни спуст од Перућца до Рогачице

18:00 – Дечији програм – Мађионичар Игор и Аниматори – Градски трг

Музички фестивал МОСТ Фест:

21:00 – Рибља Чорба

23:00 –  Партибрејкерси

Од 20. до 24. јула на главној улици одржава се Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракије.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена