Планинарски клуб Тара на крову Словеније

Шесточлана екипа Планинарског клуба "Тара" из Бајине Баште посетила је Јулијске Алпе у Словенији од 16. до 19. августа на позив Колесарског походничког друштва "Хеј, гремо напреј" из Марибора.

0 535

Поред наших и словеначких планинара на акцији је учестовало и Планинарско друштво „Жељезничар“ из Госпића-Хрватска са 16 чланова. Ова акција је практично наставак активности које су ова три планинарска друштва реализовала кроз пројекат “Green line of reconnection” који је успешно завршен крајем прошле године. Трочлани водички тим домаћина направо је изузетно богат програм и незабораван доживљај. За 4 дана, колико је трајала акција, стигло се до 7 триглавских језера, 10 планинарских домова, попет је највиши врх Словеније тј. Јулијских Алпа ТРИГЛАВ (2864 мнв). Поред Триглава испењан је и Мали Триглав (2739 мнв) и Кредарица (2540 мнв), уз свраћање на 2 водопада: Савица (78 м висок) и Мостница (20 м висок).

Планинарска акција била је захтевна. Пређено је укупно 52 км уз 3700 м успона и 3600 м силаска. Свих 25 учесника је успешно завршило акцију, а најмлађи учесник ове акције био је четрнаестогодишњи Мате Хећимовић из Госпића. Учесници ове акције из Планинарског клуба “Тара” из Бајине Баште били су: Саша Милић, Србољуб Глигић, Александар Марковић, Владимир Костић, Биљана Ристић и Емилија Јосиповић. Србољуб Глигић не крије своје одушевљење и наглашава велику захвалност домаћинима и пријатељима из Марибора: Бранку Доклу, Игору Опрешнику и Андреју Каучичу.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена