Ordagić predvodio reprezentaciju u Zagrebu

0 696

U Zagrebu je u subotu održan internacionalni „Zagreb kup“,  kontrolni karate turnir za svetsko prvenstvo koje će se održati u Čileu. Učestvovalo je preko 700 takmičara iz 5 zemalja. Za takmičare kadetskog, juniorskog i uzrasta do 21 godine ovo je bio veoma važan turnir za izbor za reprezentaciju koja će nastupati na Svetskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore do 21 godine.

karate Zagreb kup naslovna

Reprezentacija Srbije brojala  je 45 takmičara i osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu. Reprezentaciju je predvodio poznati srpski i bajinobaštanski karate stručnjak Milenko Ordagić koji je sa trenerom Milošem Erićem bio zadužen za takmičare u borbama dok je srpske reprezentivne kataše vodio selektor Ivan Kunevski. Srbi su na turniru u glavnom gradu Hrvatske osvojili ukupno 30 medalja i to 8 zlatnih, 7 srebrnih i 15 bronzanih.

Pored Ordagića boje reprezentativnog i bajinobaštanskog karate branila je i članica KK „Omladinac“, Anđela Ivanović. Ona je imala veoma zapažen nastup i u neizvesnom meču je izgubila u polufinalu borbe kadetkinja u kategoriji -54 kg.

Milenko Ordagić i Anđela Gligić na turniru u Zagrebu Foto: Drina Info
Milenko Ordagić i Anđela Gligić na turniru u Zagrebu Foto: Drina Info

– Turnir je bio veoma kvalitetan i bilo je dosta dobrih takmičara. Ovo je jedan od prvih pripremnih turnira za svetsko prvenstvo, prvi posle priprema koje su bile Tari i zadovoljni smo prikazanim od strane naših reprezentativaca. Videli smo i određene nedostatke koje treba da otklonimo u narednom periodu.  Zahvaljujem se Karate federaciji Srbije na čelu sa predsednikom Slavoljubom Piperom za bezrezervnu podršku reprezentaciji i omogućavanje odličnih uslova počev od priprema preko odlaska na turnire gde ćemo testirati formu reprezentativaca. – kaže Milenko Ordagić za Drina Info.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena