Ордагић предводио репрезентацију у Загребу

0 776

У Загребу је у суботу одржан интернационални „Загреб куп“,  контролни карате турнир за светско првенство које ће се одржати у Чилеу. Учествовало је преко 700 такмичара из 5 земаља. За такмичаре кадетског, јуниорског и узраста до 21 године ово је био веома важан турнир за избор за репрезентацију која ће наступати на Светском првенству за кадете, јуниоре и сениоре до 21 године.

karate Zagreb kup naslovna

Репрезентација Србије бројала  је 45 такмичара и освојила прво место у генералном пласману. Репрезентацију је предводио познати српски и бајинобаштански карате стручњак Миленко Ордагић који је са тренером Милошем Ерићем био задужен за такмичаре у борбама док је српске репрезентивне каташе водио селектор Иван Куневски. Срби су на турниру у главном граду Хрватске освојили укупно 30 медаља и то 8 златних, 7 сребрних и 15 бронзаних.

Поред Ордагића боје репрезентативног и бајинобаштанског карате бранила је и чланица КК „Омладинац“, Анђела Ивановић. Она је имала веома запажен наступ и у неизвесном мечу је изгубила у полуфиналу борбе кадеткиња у категорији -54 кг.

Миленко Ордагић и Анђела Глигић на турниру у Загребу Фото: Дрина Инфо
Миленко Ордагић и Анђела Глигић на турниру у Загребу Фото: Дрина Инфо

– Турнир је био веома квалитетан и било је доста добрих такмичара. Ово је један од првих припремних турнира за светско првенство, први после припрема које су биле Тари и задовољни смо приказаним од стране наших репрезентативаца. Видели смо и одређене недостатке које треба да отклонимо у наредном периоду.  Захваљујем се Карате федерацији Србије на челу са председником Славољубом Пипером за безрезервну подршку репрезентацији и омогућавање одличних услова почев од припрема преко одласка на турнире где ћемо тестирати форму репрезентативаца. – каже Миленко Ордагић за Дрина Инфо.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена