ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: Пуњење буџета мање од очекиваног

0 651

На 20. седници Општинског већа Бајине Баште одржаној у среду, 5. септембра, разматрано је 25 тачки дневног реда. Усвојен је извештај о извршењу буџета општине за период јануар – јун као и више одлука везано за израде плана генералне регулације.

Општина Бајина Башта Фото: Дрина Инфо
Општина Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

Приликом разматрања извештаја о извршењу буџета за првих шест месеци констатовано је да је извршење мање од очекиваног, да се слабије пуни буџет и да уколико се настави овај тренд биће проблема јер ће испуњење буџета бити знатно мање од пројектованог на око 920 милиона динара.

Због потребе легализације објеката и урбанистичког уређења ток дела Подриња усвојена је Одлука о приступањи изради Плана генералне регулације насеља Оклетац као и Одлука о доношењу Измена и допуна Плана генералне регулације подручја Калуђерских бара где су уочени одређени пропусти у постојећем плану.

Усвојена је одлука о успостављању сарадње и удруживања са градовима и општинама у сливу реке Дрине са основним циљем смањивања ризика и брзе интервенције у случају елементарних непогода и других несрећа.

Такође је усвојена Одлука у успостављању сарадње Бајине Баште и града Форт Вилијам у Шкотској на основу иницијативе одборнице Јасне Станковић. Форт Вилијам је град у чијој близини је рођена Евелина Хаверфилд, велика добротворка Бајине Баште из времена Првог светског рата. Циљ „братимљења“ је, како је наведено у иницијативи, да се сачува веза између два града која је својим племенитим делима спојила Евелина Хаверфилд. Поред тога Бајина Башта и Форт Вилијам су по много тога слични па постоји могућност за вишеструку сарадњу.

Приликом разматрања Извештаја Комисије за безбедност саобраћаја о стању безбедности саобараћаја за првих шест месеци председник Комисије, Дарко Митровић, је констатовао да је у више сегмената погоршано стање брезбедности. Укупан број саобраћајних незгода је био 28, тешко је повређено 7 лица, лакше 21 а било је и двоје погинулих. Оба лица која су погинула у првих шест месеци били су возачи трактора.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена