Одржан едукативни камп у Растишту

0 324

У суботу и недељу, 27. и 28. октобра је у планинарском дому у Растишту одржан дводневни едукативни камп за ученике бајинобаштанске Гимназије „Јосиф Панчић“ са циљем едукације о писању и реализацији пројеката из ЕУ фондова.

Ученици су од стручних предавача из Регионалне Развојне Агенције Златибор из Ужица  кроз пројекат „ЕУ за НАС“ стекли основна знања о начину писања међународних пројеката.   Пројекат финансира Министарство за европске интеграције Републике Србије а спроводи га Удружење деце са сметњама у развоју и њихових родитеља Бајина Башта у сарадњи са удружењем БИОС Бајина Башта и Гимназијом „Јосиф Панчић“.

???????????????????????????????

Кроз овај пројекат су ученицима представљени програми за младе Европске уније а предавачи су радили са ђацима на писању апликација за ове програме. Планирано је да најбољи пројекат буде награђен са 50.000,00 динара и да буде имплементиран негде на теритиорији општине Бајина Башта.

Ученици су имали веома садржајан програм обуке и организовану планинарску туру до културно-историјских споменика под заштитом УНЕСКО-а.

???????????????????????????????

У наредних месец дана ђаци ће реализовати своје идеје кроз овај пројекат.

Циљ пројекта „ЕУ за НАС“ је да се средњошколци из бајинобаштанске Гимназије „Јосиф Панчић“ упознају са тековинама Европске уније и свим бенефитима које доноси чланство и процес интеграција у ЕУ а да на крају пројекта подигнемо капацитете младих за учешће у овим програмима.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена