Наставак радова на изградњи гондоле почиње 26. марта

0 257

Ресорно министарство издало је грађевинску дозволу 27. фебруара за изградњу почетне станице гондоле.

Радови на златиборској гондоли настављају се у другој половини марта, извођачи су спремни за градњу почетне станице у центру Златибора, закључак је састанка одржаног 8. марта у општини Чајетина.

Поводом планирања динамике радова на изградњи почетне станице гондоле, одржан је састанак коме су присуствовали председник општине Чајетина, директор ЈП“Голд гондола Златибор“, представници надзора, чланови конзорцијума извођача радова на челу са компанијом Јединство са којима је општина Чајетина потписала Уговор о изградњи ове највеће инвестиције.

Gold Gondola sastanak
Извор: www.goldgondola.rs Фото: Није наведено у извору

26. март дефинисан је као датум почетка радова када ће и представници произвођача опреме ПОМА бити присутни.

Од наредне недеље почеће и радови на прикључивању најдуже панорамске жичаре на свету на дистрибутивни систем електричне енергије,када ће бити настављени и радови на полагању електроенергетског кабла до локације међустанице.

У међувремену се интензивно ради на планирању следећих фаза за које се решеавање имовинско-правних односа приводи крају.

Директорка ЈП“Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић верује да ће изградња ићи у континуитету и да ће највреднији пројекат општине Чајетина, који је финансиран из сопствених извора, бити завршен до краја 2018. године.

Извор: www.goldgondola.rs

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена