Општинско веће Бајине Баште: Екологија, безбедност сабраћаја, комунална инфраструктура

0 447

Председник општине Бајина Башта, Радомир Филиповић, заказао је за четвртак, 31. јануар, 24. седницу Општинског већа Бајине Баште. Уз разматрање записника са претходне седнице на програму је и усвајање записника са чак седам ванредних седница Општинског већа које су се одржале од 14. децембра прошле до 23. јануара ове године.

50858150_315234302452707_1161706538088267776_n

Већници ће разматрати предлог Програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине у 2019. години,  програм утрошка новчаних средства за унапређење безбедности саобраћаја у овој години као и Програм одржавања комуналне инфраструктуре за 2019. годину.

Пред Већем ће се наћи и више планова јавних набавки и правилника о унутрашњој организацији и систематизацији у јавним предузећима и установама као и бројне жалбе и захтеви појединаца и институција.

Седница Општинског већа Фото: Дрина Инфо
Седница Општинског већа Фото: Дрина Инфо

Већници ће на овој седници разматрати и иницијативу Завичајног удружења „Баштина“ и одборнице Српске радикалне странке Јасне Станковић за оснивање Завичајног музеја у Бајиној Башти. Како је наведено у иницијативи потребно је да оснивањем Завичајног музеја Општина Бајина Башта реши питање организоване, систематске и професионалне заштите богатог културног наслеђа овог краја које је тренутно препуштено пропадању. Поред огромног значаја за очување културног наслеђа музеј би представљао и незаобилазну атракцију у туристичкој понуди општине Бајина Башта.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена