Министарство заштите животне средине позива општине да доставе податке о дивљим депонијама

1 662
Министарство заштите животне средине позива јединице локалне самоуправе да доставе пријаву са подацима о дивљим депонијама и локацијама на њиховој територији.

Пријаве могу поднети оне локалне самоуправе које ће послове чишћења депоније и одвожења нелегално одложеног отпада вршити у сарадњи са локалним комуналним предузећем и које имају закључен уговор о сарадњи са оператером депоније на коју ће се вршити одлагање нелегално одложеног отпада са њихове територије.

Списак са потребним информацијама доставља се у табели која се може видети ОВДЕ, са максимално 5 фотографија локације на којој се налази дивља депонија из којих се може утврдити количина отпада.

Пријаве са неопходним подацима могу се доставити до понедељка 24.01.2022. године до 10 сати, на адресу електронске поште: eko.kabinet@eko.gov.rs.

Јединице локалне самоуправе којима је неопходна помоћ у решавању проблема дивљих депонија, могу се истим путем обратити Министарству заштите животне средине.

1 коментар
  1. Natalija каже

    Treba se posvetiti sto vise zastiti zivotne sredine, kako o divljim deponijama tako i zastiti zagadjenog vazduha a narocito tamo gde su Fabrike i veci Gradovi koji doprinose i vecem zagadjenju vazduha. Koji lose utice na zdravlje ljudi, zato ja tih problema nemam od kada sam kupila fotokataliticki preciscivac vazduha koji doprinosi zdravom i cistom vazduhu gde botavim. A dobro bi bilo da to imaju sve Skole, Domovi zdravlja, trzni centri , kafici i restorani.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена