МИНИСТАР ИЛИЋ: Бајиној Башта неопходна помоћ

0 447

Министар задужен за ванредне ситуације Велимир Илић подсетио је да су услед олујног невремена, у Бајиној Башти путеви уништени, клизишта прорадила, а бујичне воде оштетиле неколико мостова, оценивши да је зато транспорт малина отежан, те да је помоћ у санирању инфраструктуре у тој општини неопходна.

Velja Ilic
Илић је навео да је звао директора путева Зорана Дробњака којег је замолио да у Бајину Башту упути машине које би очистиле, насуле и изравнале излокане саобраћајнице. Такође, мора се хитно спровести санација клизишта у селу Гвоздац која прете да потпуно прекину саобраћај у том месту, рекао је Илић.

Он је оценио да буџет општине Бајина Башта не може да издржи комплетну санацију штета насталих услед бујичних вода. Илић је подсетио да на овом подручју има преко 1.000 путева другог реда који су претпели оштећења. Министар је истакао да је неопходан долазак екипа које ће средити бујичне токове, направити бране, како би житељи села ове општине остали да живе у тим местима.Илић је рекао да ће сачинити извештај о стању на терену у Бајиној Башти, који ће доставити Влади и премијеру како би се што пре помогло овој општини.

Председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић каже да су овдашње житеље задесиле велике невоље, почев од априлских поплава па све до данас.Таман санирамо једно, појави се друго клизиште. Само у селу Гвоздац интервенисали смо више од 10 пута и ништа нисмо урадили, казао је он. Проблем представљу обилне падавине које се понављају сваког месеца. Филиповић је рекао да је и последња киша која је падала 2 сата однела насуте путеве, додајући да локална самоуправа није у могућности да их сама санира. Напоменуо је да је обавио разговор са министарком Зораном Михајловић и да је из њеног кабинета обећана помоћ.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена