Сат за нашу планету

0 398

Заједно са појединцима, институцијама и државама широм света, WWF-Светски фонд за природу је започео одбројавање до Сата за нашу планету 2015. Почетак овогодишње кампање је започео објављивањем најновијег видеа који приказује незаборавне тренутке и достигнућа с прошлогодишњих догађаја, те упечатљиве изјаве светских вођа попут генералног секретара УН-а Бан Ки Муна, америчког председника Барака Обаме, али и познатих личности глумице Еме Томпсон, глумца Марка Рафала итд. Сви они позвали су појединце и институције да што пре предузму нешто по питању ублажавања климатских промена.

11063327_948902608476605_1628977039_n (1)

„Ово је девети пут да ће се Сат за нашу планету обележити широм Земље. Милиони људи ће се удружити како би показали да се може утицати на климатске промене, а ми желимо да радимо с њима како би достигли стварна и одржива решења за нашу планету“, изјавио је Суданшу Саронвала, извршни директор за маркетинг и комуникације у WWФ-у.

У протеклих осам година, Сат за нашу планету је из симболичног гашења светала у Сиднеју прерастао у највећу светску иницијативу која укључује стотине милиона људи у више од 7.000 градова из 163 земље. У Србији је прошле године акција организована шести пут и у њој је учествовао рекордан број учесника са укупно 87 градова и општина, 126 школа, бројних компанија, медија, организација цивилног друшва и појединаца. Ове године у овој великој акцији учествују и три удружења из нашег града и то Одред извиђача Бајина Башта, Удружење Еко-Планери и Биос Бајина Башта.

Сат за нашу планету 2015. ће се обележити 28. марта од 20.30 до 21.30 по локалном времену. Све активности у Србији ће ускоро бити објављене на сајту wwf.panda.org/serbiа, а испод можете погледати и најновији видео за Сат за нашу планету 2015.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена