Марија Шерифовић, Владо Георгијев и други овог лета на Краљевом тргу

0 1.410

Предстојећа летња туристичка сезона на Златибору биће испуњена бројним концертима, културним догађајима и традиционалним манифестацијама. Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор припремили су богат програм “Златиборског културног лета“. Током јула и августа та дешавања организоваће се на три локације, а сваки дан ће бити испуњен садржајним музичким и културним програмом.

Фото: Промо

Највећи број манифестација одржава се на летњој позорници Краљевог трга, која је током протеклог периода реконструисана и добила је нови изглед.  Ту ће, свакако, највише пажње привући концерти познатих музичара.

Овог лета посетиоци Златибора уживаће у концертима Влада Георгијева, Марије Шерифовић, Дејана Петровића и “Биг бенда“, као и у  концерту Симфонијског оркестра РТС-а. Сваког уторка током јула и августа на летњој позорници Краљевог трга биће организовани наступи бројних фолклорних друштава из Србије и региона, међу којима и КУД „Абрашевић“, УГ „Ветерани Златибора“, КУД „Лира“, КУД „Спасовдански вез“, УГ „Ере“ и многи други.

Фото: Промо

Поред музичких концерата и наступа КУД-ова, на програму “Златиборског културног лета“ су и представе, од којих се посебно издвајају дечје, припремљене за најмлађе посетиоце Златибора. Током августа на Краљевом тргу биће организован и џез  фестивал, као и фестивали „Лицидерско срце“, „Изворске капи“, „Моравски бисери“.

Златибор ће летос своје посетиоце обрадовати и новим уметничким садржајем. Позориште Културног центра Златибор почиње са радом, па се током читавог летњег периода организују велике позоришне представе: „Кир Јања“, „Керови“, „Чудо у Шаргану“, „Пластика“, „Цимет и ванила“, „Френки и Џони“ неки су од позоришних комада које ће љубитељи ове уметности моћи да гледају, а Слобода Мићаловић, Срђан Тимаров, Александар Срећковић Кубура и друга позната имена српског глумишта гостоваће у позоришту Културног центра.  Поред позоришних представа, током предстојећег лета у овом здању приказиваће се и филмови у биоскопу.

Порта храма Преображења Господњег на Златибору још једна је локација где ће летос бити организовани културни и музички догађаји. У културном програму у порти цркве учествоваће глумци Петар Божовић, Небојша Дугалић, а одржаће се и концерт Данице Црногорчевић, књижевне вечери и беседе.

Програм “Златиборског културног лета“, као и претходних година, употпуниће традиционалне сеоске манифестације. Села Златибора надалеко су чувена не само по лепоти пејзажа и гостопримљивим домаћинима, већ и по манифестацијама које се током целе године организују. У Сирогојну су 12. јула „Петровдански дани“, а 2. августа у Гостиљу „Илиндански спортски сусрети“. Празник Преображења Господњег, 19. август, обележиће у Рожанству манифестацијом „Без извора нема воде“, док се у селу Трнава од 18. до 22. августа одржава ликовна колонија.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена