Караван културе говора у Бајиној Башти

0 609

У оквиру програма 4. Ћириличне баштине у Бајиној Башти ће се одржати Караван културе говора „Проговори да видим ко си“.

Комплетан програм 4. Ћириличне баштине

У организацији Удружења „Изражајност“, уз подршку Министарства омладине и спорта, наставља се јединствени Караван културе говора „Проговори да видим ко си“. Након седам градова који су узели учешће прошле године, ове године Караван обилази још шест градова. Први у 2022. је Бајина Башта у којој ће се у периоду 23-25. маја одржати радионице за младе.

Средњошколци и студенти имаће прилику да кроз интерактиван приступ овладају добрим говорним навикама и тако развију усмени израз и излагачку писменост, једну од најважнијих социјалних вештина у 21. веку. Чиме год да се бавимо, важно је да умемо јасно, гласно и изражајно да представимо своје идеје и таленте.

У току радионица млади ће са стручњацима из области дикције и комуникологије унапређивати: разговетност, разноврсну употребу речи, динамику, говор тела, технике за суочавање са тремом.

Сви учесници добиће на поклон књигу „Проговори да видим ко си“ аутора Слободана Роксандића, додатно наставно наставно средство са више од 20 аудио и видео лекција.

У току процеса обуке учесници ће научити:

  • На који начин унапређивање културе говора негује српски језик,
  • Како да говоре на артикулисан, разложан, динамичан начин,
  • Како да елиминишу лоше говорне навике,
  • Како да оно што изговарају буде занимљиво и сликовито.

Процес рада подразумева интерактивна предавања и практичне вежбе.

Стечене вештине и знања могу се применити приликом одговарања на часу, полагања испита, презентовања у склопу школских и факултетских обавеза, као и током разговора за посао, при снимању видео снимака, уопште у свим ситуацијама које подразумевају усмени израз.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена