КАРАТЕ КУП МЕЋАВНИКА: Омладинац најуспешнији

0 19

У недељу 22. марта одржан је 6. по реду „Куп Мећавника“ у организацији карате клуба „Мећавник“ из Ужица а под покровитељством редитеља Емира Кустурице. На овом турниру учествовало је око 280 такмичара из 25 клубова са подручја Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Карате клуб Омладинац из Бајине Баште наступио је на турниру са 28 такмичара свих узрасних категорија а добио је пехар за прво место као најуспешнији клуб у генералном пласману.

Каратисти Омладинца
Каратисти Омладинца

Главну награду од покровитеља турнира Емира Кустурице, продужени викенд за две особе на Мећавнику, освојио је члан КК Омладинац Миодраг Чворовић који је освојио злато у борбама у сениорској категорији до 82 кг као и у апсолутној категорији. Такође златну медаљу у апсолутној категорији у катама у конкуренцији сениорки освојила је Весна Видовић. Омладинац је освојио укупно 10 златних, 9 сребрених и 12 бронзаних медаља. Златне медаље освојили су још Никола Караклић, Ђорђе Радовановић, Дајана Мочевић, Исидора Тривковић, Далибор Живановић, Милан Чолић и Немања Дракул.

Следеће недеље каратисти Омладинца имају првенство Западне Србије у Осечини а у априлу ће наступати на турнирима у Шапцу, Врњачкој Бањи и Лазаревцу. Државно првенство је у мају месецу.

"Омладинац" на Мећавнику
„Омладинац“ на Мећавнику

„Крајем маја у Лисабону је светски куп где се надамо да ће наш такмичар Миодраг Чворовић успети да освоји неку од медаља“ – каже тренер КК Омладинца Миленко Ордагић. Он каже да је и почетком јуна куп Београда за кадете, јуниоре и сениоре у којим категоријама Омладинац има доста кандидата за репрезентацију.

„Такође нам предстоји и полагање за појасеве као и крајем јуна камп на мору у Шушњу. У августу је традиционални карате камп Тара који се одржава у континуитету од 1995. године“ наглашава Ордагић.

Дрина Инфо Портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена