ХЕРОЈ СА УВЦА: Ренџер спасао трудницу, дете и још три особе из Златарског језера

0 254

Ренџер „Резервата Увац“ Мустафа Коленовић-Тајо (62) пре две вечери је у Кокином Броду код Нове Вароши спасао четворо Ужичана који су се давили у води Златарског језера. Међу дављеницима је била и трудница Јасмина Лазаревић (27) са сином Вуком старим четири и по године.

648941_nova-varos-01-spasilac-rendzer-mustafa-klenovic-tajo-foto-gzs_ff

Они су од Визиторског центра у Кокином Броду кренули у викендицу на другом крају језера. Међутим после пређеног километра чамац је почео да се пун и водом и тоне, па је хидроакумулација у кањону Увца постала поприште праве драме.

– Затекао сам у води пет особа које су се држале за преврнути чамац који је плутао на води, док су ствари пливале око њих. Жена је запомагала да јој спасем дете, очајнички покушавајући и да му сама помогне. Успео сам да их на једвите јаде убацим у чамац, а затим помогнем и осталима. Касније сам на обали сазнао да је у осмом месецу трудноће – прича Коленовић.

Поред труднице Јасмине Лазовић и њеног сина из првог брака, у чамцу су се налазили још и њен супруг Марко Лазовић (30) и родитељи. Ренџеру који је први притекао у помоћ, у спасавању дављеника касније су се придружили и гости Златарског језера.

– Када су ме риболовци обавестили да се даве људи, нисам се ни мало двоумио већ сам одмах сео у чамац и кренуо у помоћ. Тек ми се била завршила смена и срећа је да сам био у близини чамца па сам могао брзо да реагујем. Ренџер сам петнаестак година и ово није први пут да ја и моје колеге прискачемо у помоћ дављеницима – прича Куленовић.

Након указане лекарске помоћи, Ужичани су ипак одлучили да наставе одмор у викендици коју имају на Златарском језеру, недалеко од места званог Бела кућа.

648942_nova-varos-02-izbegnuta-prava-tragedija-zlatarsko-jezero-u-kokinom-brodu-foto-zeljko-dulanovic_ff

– Позајмили смо чамац од пријатеља и кренули ка викендици у први сумрак. На око километар од бране у Кокином Броду приметили смо да вода продире великом брзином. Усмерио сам чамац ка најближој обали, али он се за свега пар минута напунио водом и преврнуо. На срећу, на обали су чули наше дозивање. Ренџер Коленовић је стигао веома брзо, а након њега још пар чамаца – прича Јасминкин отац Мићо Деспотовић (60).

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена