“Gastromania Hiking Adventure” на Тари

0 662

“Gastromania Hiking Adventure” је гастрономска пешачка авантура која ће бити одржана на подручју Националног парка Тара  30. априла ове године.

Ова манифестација има за циљ да представи Тару и Бајину Башту на један нови, несвакидшњи начин. Учесницима ће понудити савршен спој природе и праве домаће хране; непоновљив спој моћне, прелепе планине и старих заборављених укуса; узбудљив спој авантуре и хедонистичког угођаја за непца.

Гости ће моћи да бирају једну од две гастро руте “HEDOMANIA” од 18 км и “HAPPYMANIA” од 10,5 км, једном од најлепших стаза Националног парка Тара. У питању је кружна тура на релацији Рачанска шљивовица – Соколина – Лађевац – манастир Рача – видиковац Црњесково – језеро Јаревац – Рачанска шљивовица. За оне којима је цео круг много и који се одлуче за краћу стазу биће организован превоз од манастира Рача до Рачанске шљивовице.

Дуж стазе, на атрактивним локацијама, биће распоређене трпезе са препознатљивом локалном, домаћом, храном: слатко, џемови, природни сокови од малине, купине, јабуке, најпознатије ракије, сухомеснати производи, чорба од вргања, ловачки гулаш, млечни производи врхунског квалитета, заборављени колачи, „еликсир младости“, и још доста тога! Искључиво домаћи производи припремљени по традиционалним рецептима. Укратко – ЈЕДИНСТВЕНА ГАСТРО АВАНТУРА У ПРИРОДИ!

– Ово је само део изненађења који очекује госте ГАСТРОМАНИЈЕ! Неке тајне ћемо још увек задржати за себе, све док нам не дођете у госте! Позивамо вас да нам се придружите на путу откривања планине Таре и њених скривених блага, на мало другачији начин – кроз хедонистички третман свих ваших чула!- кажу организатори.

Манифестацију организује група ентузијаста из Бајине Баште и великих заљубљеника у природу, планину Тару и локалну храну окупљена око удружења грађана „Тара Ултра“ уз подршку Општине Бајина Башта, Националног парка Тара, ТО „Тара-Дрина“ Бајина Башта и локалних произвођача.

 

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена