Фудбалски викенд: СЛОГА ОДЛИЧНО СТАРТОВАЛА 

0 513

Минулог викенда почео је пролећни део првенства у фудбалској зони Дрина. Слога, предвођена новим тренером Ратком Веселиновићем, успела је да на свом терену победи Полимље са 2:1, у том моменту првог пратиоца лидера Дрине. Да ће Бајинобаштани направити подвиг и узети бодове, могло се наслутити у првим минутима када су створили две шансе које нису искористили Филиповић и Ивановић. На први гол чекало се 16 минута. Једну добру контру искористио је Филиповић за Слогино вођство. Петнаестак минута касније било је 2:0. Овај пут ефектан гол главом постигао је штопер Максимовић. У другом полувремену Пријепољци крећу са два нова играча. Из једне акције Ћировић је успео да савлада Голубовића. Слога се убрзо ослободила великог притиска и све више угрожавала гол гостију. У 67. минуту у контри су била чак петорица домаћих играча против једног гостујућег, али та прилика није довела до промене резултата.

Радост играча Слоге после другог гола датог Полимљу
Радост играча Слоге после другог гола датог Полимљу Фото: Дрина Инфо

– Утакмица је била баш права првенствена. Противник добар, жељан да остане у трци за прво место. Ми смо прво полувреме одиграли одлично. Нисмо срљали, чекали смо шансе из контра напада и тако два пута погодили мрежу Полимља. У другом полувремену било је тешкоћа јер су гости кренули на све или ништа. Моји играчи знали су да одговоре на такве покушаје. Оставили су срце на трену, ја им честитам. Ово нам је био први излазак на травнати терен. Тренирали смо и играли контролне утакмице на оном са вештачком подлогом који је и мањих димензија. Уз то, недостајали су нам повређени Божић и Тарабић – каже тренер Ратко Веселиновић.

Играчи Слоге Фото: Дрина Инфо
Играчи Слоге Фото: Дрина Инфо

Слога је играла у саставу: Голубовић, Андрић, Јашић, Митровић, Максимовић, Ж. Костадиновић, Ивановић (Вуковић), Милановић, Јанковић (Мијатовић), М. Костадиновић (В. Николић), Филиповић. У идућем колу Слога гостује код ариљске Будућности која је такође одлично стартовала и победила у гостима Осечину са 3:1.

ФК Перућац - ФК Златар Фото: Дрина Инфо
ФК Перућац – ФК Златар Фото: Дрина Инфо

У Златиборској окружној лиги играо се дерби између водећег Златара и другопласираног Перућца. На игралишту у Перућцу окупило се око 200 гледалаца очекујући победу својих љубимаца. Ипак до тога није дошло а Нововарошани су победили са 3:0. Били су знатно бољи па победи нема замерке. Вишесава је гостовала у Чајетини где је поражена са 1:0. Перућац идућег викенда гостује код Железничара из Пожеге, а Вишесава иде Јасену у госте.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена