ПKС: Државна помоћ у исплати минималца може се користити за март, април и мај

0 47

Привредна комора Србије објавила је да се директна помоћ за микро, мала и средња предузећа у износу три минималне плате и за велике 50% од минималца може користити за март, април и мај или за предузећа која су уплатила већ март важи за април, мај и јун (нема рефундације).

Привредна комора Србије лого насловна

Kако су навели, ово су закључци са састанка имплементационог тима.

ПKС је на свом профилу на Линкедин-у саопштила да ускоро излази и информатор са свим детаљним упутствима.

Састанку Kоординационог тима за имплементацију Програма економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом COVID-19 у Палати Србија су присуствовали министар финансија Синиша Мали, гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, државни секретари Министарства привреде Драган Стевановић и Милун Тривунац, као и представници Kабинета председника Србије, председнице Владе, Привредне коморе Србије и Пореске управе.

Чланови Kоординационог тима су, како се наводи на сајту Владе, на састанку разматрали отворена питања када је реч о спровођењу Програма економских мера, како би одговарајући правни оквир могао да буде усвојен до краја ове недеље, у петак.

Одмах након усвајања почеће и имплементација економских мера.

Наредни састанак је заказан за среду, 8. април, када ће представници свих надлежних институција, који су и чланови тима, донети неопходне одлуке када је реч о прецизирању тог плана.

Програм економских мера ће садржати мере пореске политике, директну помоћ приватном сектору, мере за очување ликвидности и директну помоћ свим пунолетним грађанима, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

Извор: eKapija

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена