Филмске радионице за средњошколце и основце у Чачку и Ужицу

0 744

У циљу проналажења и подстицања даровитости младих из области филмског стваралаштва, Независни филмски центар „Филмарт“ из Пожеге, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, реализује Филмски едукативни центар „Интеракција“ (ФЕЦИ).

ФЕЦИ је осмомесечни едукативни програм намењен средњошколцима (I, II и III година) и ученицима осмог разреда основних школа са територије Моравичког и Златиборског округа за које се тестирањем склоности и способности процени даровитост за бављење филмом. Изабрани полазници ће у периоду од 8. септембра 2018. до 13. априла 2019. године, кроз предавања и практичне вежбе савладавати основе писања филмског сценарија, снимања, монтаже и филмске режије, али и учествовати у продукцији краткометражног филма.

Фото: Промо
Фото: Промо

Уз подршку партнера, Градског културног центра Ужице и Дома културе Чачак, радионице ће бити реализоване суботом у Ужицу (за чланове са територије Ужица, Бајине Баште, Чајетине, Пожеге, Ариља, Нове Вароши и Косјерића), односно у Чачку (за чланове са територије Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице).

За чланство у ФЕЦИ није потребно предзнање о филму и селекциона комисија, приликом интервјуа са кандидатима, неће разматрати претходно филмско (не)искуство кандидата, већ ће тежити да препозна даровитост и мотивацију за учешће у ФЕЦИ.

Министарство културе и информисања, које учествује у суфинансирању трошкова ФЕЦИ, покрива трошкове чланарине за 20 најталентованијих полазника.

Из прве три генерације, 16 чланова Филмског едукативног центра „Интеракција“ из Златиборског и Моравичког округа је уписало режију, глуму, камеру, монтажу, продукцију на филмским академијама у Србији и иностранству.

Више о ФЕЦИ, као и условима конкурса можете пронаћи овде.

Рок за пријављивање је 11. јун 2018. године.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена