Други Дрински математички куп за основце: УЧЕСТВОВАЛО ДЕВЕТ ШКОЛА ИЗ ШЕСТ ОПШТИНА

0 647

Други Дрински математички куп за oсновце окупио је девет основних школа из општина Вишеград, Лозница, Љубовија, Братунац, Сrебреница и Бајина Башта. Такмичење је одржано 27. маја у ОШ“ Свети Сава“ из Бајине Баште. Учеснике надметања је поздравио др Милан Живановић, председник бајинобаштанског Друштва математичара, а отворио га је др Војислав Андрић председник Друштва математичара Србије.

Учесници 2. Дринског математичког купа
Учесници 2. Дринског математичког купа Фото: Дрина Инфо

У конкуренцији ученика 5. разреда победник је Вељко Драгичевић (ОШ“ Вук Караџић,Братунац) са 65 бодова. Друго место са по 55 бодова поделили су Николина Глигорић (ОШ „Петар Тасић“ ,Лешница), Теодора Милекић (ОШ“ Рајак Павићевић ,Бајина Башта), Ива Живановић (ОШ“Свети Сава“,Бајина Башта). Треће је била Вања Ђоковић (ОШ“Петар Враголић“ Љубовија) са 30 бодова. Међу шестацима први је Јован Николић са 90 бодва (ОШ“Кадињача“, Лозница). Тодор Петровић (ОШ“ Рајак Павићевић“, Бајина Башта) заузео је друго место са 55 бодова. Андреа Тасић (ОШ“Вука Караџић, Вишеград) са 35 бодова била је трећа. У конкуренцији седмака победио је Вељко Богдановић (ОШ“Петар Врагилић, Љубовија) са 68 бодова. Михаило Миличић (ОШ „Свети Сава“,Бајина Башта) пласирао се на друго место са 65, а Богдан Љубинковић (ОШ“ Кадињача, Лозница) на треће са 45 бодова. Огњен Маринковић (ОШ“Свети Сава“, Бајина Башта) победник је међу осмацима са 98 бодова. Јагош Марковић (ОШ“Кадињача“, Лозница) био је други са 71 бодом. Катарина Милановић из Љубовије заузела је треће место са 68 бодова.

Професор Милан Живановић Фото: Дрина Инфо
Професор Милан Живановић Фото: Дрина Инфо

У екипном пласману победник је ОШ“Свети Сава“ Бајина Башта са 248 бодова. ОШ“ Кадињача“ из Лознице је друга са 226 бодова, а ОШ“ Петар Враголић“ Љубовија трећа са 196 бодова. Следе ОШ“ Рајак Павићевић“ из Бајине Баше са 194, ОШ“ „Вук Караџић“ из Братунца са 124, ОШ „Петар Тасић“, Лешница са 121, ОШ“ Вук Караџић“ Вишеград са 110, „Прва основна школа „ Сребреница“ са 62 и ОШ“ Коста Тодоровић“ Скелани са 26 бодова.

Док су ученици током два сата решавали задатке, одржан је семинар за професоре основних и средњих школа. Предавачи су били др Зоран Каделбург, др Војислав Андрић, др Видан Говедарица и др Милан Живановић. По завршетку такмичања, за све учеснике Другог Дринског математичког купа, кустос Музеја из Скелана Борис Радић презентовао је музејске експонате.

– Такмичење је протекло без проблема. Задовољни смо одзивом школа, догодине ће их бити још више. Наше Друштво математичара се захваљује на помоћи око оранизације ове јединстве математичке манифестације локалној самоуправи, ХЕ „Бајина Башта“, НП Тара, НП Дрина и Музеју из Скелана – каже др Милан Живановић, први човек Друштва математичара из Бајине Баште.

Дрина инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена