РЕГАТА: У рангу Егзита и Гуче

0 489

Манифестација „Дринска регата“ ове године треба да достигне национални ниво јер уз „Егзит“ и Гучу представља највећи догађај те врсте у Србији, поручили су представници општине Бајина Башта на 37. Међународном сајму туризма.

„Ове године се одржава 22. ‘Дринска регата’ и наша амбиција је да она надмаши све претходне“, рекао је директор Спортско-туристичког центра Бајина Башта Дејан Млађеновић и додао да је прошле године посећеност била на изузетном нивоу, упркос поплавама које су погодиле и ту област.

IMG_0555
Дринска регата Бајина Башта 2014.

Према његовим речима, у оквиру „Мост феста“ као интегралног дела „Дринске регате“, која се одржава од 14. до 19. јула, наступиће групе Бијело дугме и Ван Гог.

„Ово је највећа манифестација на води и циљ нам је да ове године подигнемо на највиши ниво. Због тога смо припремили изванредан програм – 17. јула наступиће Ван Гог, а 18. јула Бијело дугме“, најавио је Млађеновић.

Он је објаснио да су припреме већ отпочеле, јер уколико постоји жеља да се на квалитетан начин организује једна таква манифестација која привлачи велики број посетилаца, морају се унапред предвидети сви аспекти, нарочито обезбеђење како би све прошло у најбољем реду.

„До сада нисмо имали никаквих проблема и надамо се да их неће бити ни убудуће“, додао је Млађеновић.

По речима председника општине Бајина Башта Радомира Филиповића, „Дринска регата“ поред Таре, представља још један „бисер“ који поседује та општина.

Мост фест  2014.
Мост фест 2014.

„Ми смо заиста најлепша општина, ја то с поносом истичем. Дрина је бисер Србије, кичма Србије, српског народа. Ми имамо јединствену „Дринску регату“ највећу манифестацију на води која из године у годину расте“, истакао је Филиповић.

Он је рекао да Бајина Башта има чиме да се поноси, првенствено мислећи на природу, али и на манифестације које су сваке године све боље организоване.

„Сви који се одлуче за Бајину Башту имаће шта да виде, а имаће и у чему да уживају“, поручио је Филиповић и додао да ове године Тара обележава 110 година туризма.

Према његовим речима, јако мало се радило на побољшању инфраструктуре на Тари у последњих двадесетак година, али је то промењено током прошле године.

„Успели смо да добар део завршимо прошле године, остао нам је за ову годину један мањи део, да коначно упристојимо Тару и да њена инфраструктура буде прихватљива за сваког госта“, нагласио је Филиповић.

Извор: www.rtv.rs 

Дрина инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена