Делегација општине Бајина Башта на састанку у Министарству туризма

0 3.433

Делегација општине Бајина Башта у петак, 11. децембра, имала је састанак у Министарству трговине, туризма и телекомуникација са државним секретаром Урошем Кандићем. Разговарало се о актуелностима у туризму у Бајиној Башти и изазовима са којима се сусреће локална самоуправа у овом сектору. Акценат је био на плановима за наредни период и подршци Министарства туризма пројектима који би дали нови квалитет туристичкој понуди општине Бајина Башта како би огроман туристички потенцијал био искоришћен.

Састанку са државним секретаром Урошем Кандићем присуствовали су председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, помоћник председника општине Миленко Ордагић и Синиша Спасојевић испред Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта.  Делегација Бајине Баште је државног секретара упознала са тренутном ситуацијом у туризму Бајине Баште, постојећим капацитетима и представила већи број пројеката за инвестирање у туристичку инфраструктуру у следећој години попут уређења и опремања видиковаца на атрактивним локацијама и стављања у функцију простора где би се на адекаватан начин презентовали традиционални производи овог краја, стари занати и богато наслеђе подручја.

Саговорници су се сагласили да је реализација пројекта из области туризма значајан фактор за унапређење овог сектора, а државни секретар је најавио подршку Министарства туризма у реализацији истих. Кандић се интересовао за процес категоризације у Бајиној Башти и за примену система Е- Туриста. Он је предложио даљу дигитализацију у области туризма и још веће коришћење савремених технологија у промоцији дестинације.

У току разговора било је доста речи о проблемима са којима се сусреће општина Бајина Башта попут неадекватне инфраструктуре и недостатка смештајних капацитета. Поводом тога било је речи о потреби стављања у функцију хотела „Језеро“ који иако на веома атрактивној локацији тренутно је затворен за госте.

Ово је један у низу састанака чији основни циљ је припрема за аплицирање за средства пред министарствима у наредној години. – каже за Дрина Инфо председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

-Протекле седмице је делегација општине у истом саставу била на састанку са министарком државне управе и локалне самоуправе Маријом Обрадовић и од ње смо добили подршку за пројекте које планирамо везано за реформу јавне управе у нашој општини. Туризам је једна од најважнијих грана за Бајину Башту и било нам је веома важно да што пре направимо контакте са новим структурама у Министарству туризма. Веома сам задовољна састанком са господином Кандићем, отворено смо причали о свим плановима али и проблемима са којима се сусрећемо и верујем да је ово само први корак  у интезивној сарадњи са овим министарством. Очекујемо да ћемо у 2021. години имати значајну помоћ Министарства туризма у реализацији пројеката које планирамо. – објашњава председница општине Бајина Башта.

Пројекат се суфинансира средствима из буџета Општине, а на основу Решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за остваривање јавног интереса у области јавног информисања за територију општине Бајина Башта у 2020. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Дрина инфо портал

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена