„Божићно сеоце“ у Бајиној Башти

0 463

Туристичка организација „Тара-Дрина“ у сарадњи са Црквеном општином Бајина Башта и под покровитељством Општине Бајина Башта, по први пут организовала је манифестацију „ББ Божићно сеоце“. Учеснике у програму манифестације и присутне грађане поздравио је старешина цркве Светог пророка Илије отац Владимир Васиљевић. Циљ манифестације је да се православни празници који се славе у наредном периоду обележе у свечаној атомосфери и да се кроз пригодан програм и поставке дух божићних празника шири целом општином.

Играма из Шумадије, Поморавља и Лесковца представило се Културно-уметничко друштво „Јелек“ из Бајине Баште. Пригодне божићне песме извеле су Марта Малиџан, Милица Малешевић и Миона Малиџан.

Приликом отварања манифестације званично је представљена поставка „Витлејемска пећина“. Макета је направљена тако да приказује пећину у месту Витлејему у Јудеји у време рођења Исуса Христоса. Уз представу Витлејемске пећине организовано је и пуштање духовних песама како би се употпунио празнични амбијент.

Рођење Господа Исуса Христа – Божић је један од најлепших празника јер се овим великим црквеним празником, према обилном благовољењу Божијем, прославља историјски догађај Оваплоћења Живог Бога, додир небеса и земље, сусрет Творца и творевине. „Божићно сеоце“ је начин да Бајина Башта још свечаније обележи овај велики православни празник.

„Божићно сеоце“ ће трајати све до Богојављења, а до тад ће на градском тргу бити и продајне кућице са изложеним сувенирима и производима домаће радиности.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена