БАЈИНА БАШТА: Иницијативе и захтеви пред Општинским већем

0 510

Председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, заказала је за четвртак, 10. новембар,  седму по реду седницу Општинског већа.

Велики грб општине Бајина Башта

На овој седници бајинобаштански већници ће разматрати предлог Плана јавних инвестиција за 2023. годину након спроведене јавне расправе, извештај о планираним и реализованим активностима ЈKП “Дубоко“, захтеве за коришћење средстава текуће буџетске резерве, предлог Дома здравља „Евелина Хаверфилд“ за пренамену финансијских средстава као и захтеве грађана упућене Општинском већу.

Дневни ред 7. седнице Општинског већа Бајине Баште

На овој седници Општинског већа ће се разматрати иницијатива Савета корисника Националног парка Тара за именовање управљача локалитетима са некрополама стећака које су уписане на листу светске културне баштине.

Већници ће на овој седници разматрати три одборничке иницијативе одборника Синише Спасојевића упућене на седници Скупштине општине Бајина Башта одржаној 20. октобра. Једна иницијатива се односи на промену назива градског трга док друга иницира да се одреди предузеће задужено за постављање и одржавање државних и општинских обележја на јавним површинама у Бајиној Башти. Трећа иницијатива под називом „Све ћирилицом у граду ћирилице“ предлаже промену општинских аката и уношење конкретних мера које ће предвидети обавезно коришћење ћирилице, бројне мере за заштиту ћирилице у овој општини као и пружање олакшица привредним субјектима на територији општине Бајина Башта који у свом пословању користе искључиво ћириличко писмо и да те олакшице буду предвиђене кроз буџетске ставке за 2023. годину.

Пројекат „ББ информатор“ суфинансира се средствима из буџета општине Бајина Башта, ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства. 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена