БАЈИНА БАШТА: Едукација и поклони за трактористе

1 413

У петак, 21. фебруара, у сали скупштине општине Бајина Башта, са почетком у 10 часова, у организацији Општинске управе  Бајина Башта, Комисије за безбедност саобраћаја и Агенције за безбедност саобраћаја из Београда, одржаће се предавање за трактористе. Након предавања уручиће се 70 ротација за тракторе, табле за означавање спорих возила и светлоодбојни прслуци.

Трактор насловна
Фото: Илустрација

Циљ овог предавања је пре свега указивање на чињеницу да саобраћајне незгоде у којима је бар једно возило које учествује у саобраћајној незгоди,  трактор, су једна од најугрожених категорија учесника у саобраћају на територији општине Бајина Башта. Од 2001. године чак 11 лица је изгубило живот  у саобраћајним несрећама у којима је бар једно возило које је учествовало у саобраћајној незгоди трактор. То чини 26 % од укупног броја погинулих лица у саобраћајним несрећама на територији општине Бајина Башта, односно сваки четврти погинули припада овој категорији учесника у саобраћају.  Укупно 42 лица на територији општине Бајина Башта су изгубила живот у саобраћајним несрећама од 2001. до 2020. године.

Предавањем ће се приказати најчешћи разлози настајања саобраћајних незгода, последице као и објаснити начин безбедног понашања ове категорије учесника у саобраћају.

Из Комисије за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта позивају све заинтересоване возаче трактора са територије општине Бајина Башта да присуствују овом предавању.

Дрина Инфо

1 коментар
  1. […] Izvor i foto:Drinainfo […]

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена