БАЈИНА БАШТА: Акције помоћи за Михајла Цветојевића

0 1.005

На више места у Бајиној Башти постављене су хуманитарне кутије у које је могуће донирати помоћ за лечење сина наше суграђанке, малог Михajла Цветојевића. Једна од хуманитарних кутија налази се у Туристичком информативном центру у Бајиној Башти, а овде су и оганизатори Башта феста направили специјалну акцију прикупљања новчаних средстава за помоћ у Михаjловом лечењу.

Башта фест је у сарадњи са познатим брендом Ивица и мајица дизајнирао шољу чијом куповином се сва та средства домнирају за лечење малог Михајла. Минимална цена коју би грађани требало да издвоје приликом куповине шоље је 1000 динара. Број шоља је ограничен тако да ће акција трајати док се све залихе не потроше. Шоље се могу преузети у Туристичком инфо центру сваког дана од 8 до 20 часова, а током празничних дана ТИЦ Бајина Башта ће радити од 11 до 16 часова.

Допринети лечењу малог Михајла Цветојевића можете и тако што ћете послати СМС 865 на 3030 или донирати на рачун фондације Буди Хуман намењен за прикупљање средства за његово лечење.

Михајло је рођен као здраво дете, са шест месеци му је утврђена слабост мишића – хипотонија. Сви су мислили да ће временом и вежбама ојачати. На жалост, то се није десило и са шеснаест месеци му је дијагностификована SMA, тип 2.

Ради се о тешкој неуромишићној прогресивној болести, услед које је тешко самостално дисати, кашљати, обављати основне мишићне радње као што су седење, пузање и стајање.

Михајло има велики осмех, а оно што нема су значајна средства која су неопходна како би се набавила бројна помагала и апарати. Неопходна су му средства за ортопедска помагала, за апарате за искашљавање и дисање, за рехабилитације у бањским условима, за медикаменте и суплементе, као и средства за прегледе и даље лечење.

Будимо део Михајловог одрастања у доброг дечака и још бољег човека који ће умети да врати и помогне другима у невољи.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена