БАЈИНА БАШТА: Акције чишћења поводом Светског дана планете Земље

0 882

Поводом Светског дана планете Земље који се обележава 22. априла 19 чланова Планинарског клуба „Тара“ и 6 чувара природе Националног Парка „Тара“ учествовало je у недељу  у акцији чишћења подручја око реке Дервенте. Резултат акције је одличан, око 120 џакова пуних смећа, али је поражавајући податак да се чишћење у највећем делу обављало у првој зони заштите НП Тара, где су поред огромне количине пластике из корита вађена седишта аутомобила, усисивачи, делови шпорета.

Из ПК „Тара“ даље наводе да је невероватно да на дивљој депонији у селу у којем (нажалост) нема мале деце затекну стотине, ако не и целу хиљаду искоришћених пелена. Као „шлаг на торти“ умешеној у част људског немара треба напоменути да смо, поред гомиле комуналног отпада пронашли и већу количину опасног отпада у виду пуних вакутајнер епрувета и шприцева са иглама, очито дело неког „савесног“ ветеринара. За ренџере и планинаре БРАВО. За оне који раде ово што раде АМАН ЗА АМАН ЉУДИ!?! – остају без текста у ПК „Тара“ пред невероватном бахатошћу и немаром у односу према природи па чак и у заштићеном природном добру.

57393045_2238375279611477_8236724981317238784_n

У Бајиној Башти се поводом Светског дана планете Земље и данас организује још једна акција са фокусом на чишћење језера Перућац.  Организатор акције је Туристичка агенција „Таратурс“ из Бајине Баште. Чишћење језера се организује са бродова и чамаца, а сви заинтересовани који поседују чамац добродошли су да се укључе у акцију чишћења. Акција почиње у 8 часова, а окупљање ученсика  је код брода „Гризли“ на језеру Перућац.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена