АТЛЕТИКА: Божо Марковић одличан у тромечу нација

0 791

У среду је у Новом Месту одржан атлетски тромеч репрезентација Србије, Словеније и Хрватске, а максималан број бодова за српску репрезентацију у скоку у вис освојио  је Бајинобаштанин Божидар Марковић из Атлетског клуба „Аутоцентар“.  За сваку од три репрезентациjе наступала су по два такмичара по дисциплини, коjи су се осим за што бољи резултат борили и за пласман како би своjоj екипи донели што више бодова, jер jе такмичење екипног карактера.

Наши наjбољи атлетичари стартовали су нову атлетску сезону на овом митингу како би тестирали форму пред државно првенство за сениоре и сенорке, коjе их очекуjе почетком фебруара у Атлетскоj дворани на Бањици. Мушка екипа је била прва, а у укупном пласману Словенија је била прва, Србија друга а Хрватска трећа.

Бајинобаштанин Божо Марковић је забележио изузетно успешан наступ за репрезентацију, скоком од 210 цм заузео прво место и освојио максималан број бодова за Србију у овој дисциплини. Ову висину Марковић је прескочио из првог покушаја, а види се да је Божо спреман и за веће висине па се тек очекују успешни наступи атлетичара из Подриња.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена