АСК „ШАМПИОН“: 53. Србија рели – борба за титулу

0 1.161

Љубитеље ауто спорта у нашој земљи за викенд очекује права посластица. У Врњачкој Бањи се од 02. до 04. октобра одржава 53. Србија рели, наше највеће рели такмичење.


За учешће на овом релију прјављено је укупно 46 посада у свим класама, од чега је 17 посада из иностранства. Очекује се да овогодишњи Србија рели пружи много узбуђења и квалитетно надметање, с’обзиром да 4 аутомобила имају моторе са R5 спецификацијом. Домаћа публика свакако ће највећа очекивања имати од Душана Борковића, прошлогодишњег победника, који и на овогодишњем релију наступа у аутомобилу Škoda FABIA R5 EVO.

Бајинобаштански АСК „ШАМПИОН“ наступиће на релију са 2 посаде у класама N1 и N/А2. Томо Никитовић и Марко Милановић са својим VW POLO боре се за титулу у класи до 1400 cm3. Бајинобаштанска посада тренутно заузима 2. позицију са једним бодом заостатка у односу на водећег. У Врњачкој Бањи очекује их велика борба јер је у овој класи пријављено чак 13 посада.
Филип Васовић и Небојша Гавриловић наступају са добро познатим Yugom у популарној класи „мали N“. После запаженог дебитантског наступа на Златибор релију, наступ на Србија релију ће за ову младу посаду представљати велико искуство.

– Наш клуб  на ово такмичење одлази са великим очекивањима. Прошле године нам је због квара на возилу измакла титула у класи N1. Надамо се да ће овe године наша посада Никитовић/Милановић успети да оствари добар резултат у изузетно јакој конкуренцији и да титула шампиона државе у релију стигне у наш клуб. Са друге стране, наша млада посада Васовић/Гавриловић, којој је ово дебитантска сезона у релију, наступа без притиска доброг резултата. За њих је Србија рели права прилика да осете права искушења на стази и да се одмере са најбољим возачима у земљи. Праве резултате од ове посаде очекујемо у наредној сезони. – каже Бранко Митровић из АСК „ШАМПИОН“.

На слици: Посада Никитовић/Милановић, Фото: rallymagazin.rs

Церемонијални старт релија је у петак у 21:01 на градском тргу у Врњачкој Бањи. Рели се вози два дана. Старт првог дана је у суботу у 09:31 и очекује нас 6 брзинаца укупне дужине 92,6 km. Старт другог дана је у недељу у 08:41 са такође 6 брзинских испита укупне дужине 57,5 km. Укупна дужина релија је 531,74 km. Проглашње победника је у недељу у 15:32.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена