Новинари из Словеније и Хрватске посетили Бајину Башту

Туристичка организација Србије организовала је протекле седмице студијску посету за групу новинара из Словеније и Хрватске у циљу промоције туристичких потенцијала Србије као атрактивне туристичке дестинације, представљањем нашег богатог културно-историјског наслеђа и најзначајнијих туристичких локација.

У оквиру ове посете новинари су у петак, 29. септембра, боравили у Бајиној Башти где су у организацији Спортско-туристичког центра „Бајина Башта“, Националног парка Тара и Туристичке агенције „Таратурс“ посетили тренутно најпрепознатљивије туристичке атракције ове општине.

Фото: Ранко Милановић

Посета Бајиној Башти је почела код светски познате кућице на Дрини а настављена у ББ Клековачи где су се гости упознали са процесом производње и асортиманом овог чувеног бајинобаштанског бренда.

У средњевековном манастиру Рача новинари су се упознали са историјатом ове светиње и њеним значајем за српски народ али и са другим значајним културно-историјским локалитетима овог дела Подриња.

Део програма који је највише привукао пажњу је вожња најновијим и највећим бродом на Дрини, Гризлијем 2, у власништву агенције Таратурс. Леп дан, бистра Зеленика и величанствена природа кањона реке Дрине оставили су изузетан утисак на медијске посленике из Словеније и Хрватске. У Перућцу је делегација новинара прошетала поред најкраће реке у Европи и упозната са причом о стећцима који су на УНЕСКО листи као и са МХЕ „Врело“ из 1927. године.

Програм у Бајиној Башти завршен је посетом Визиторском центру Националног парка Тара на Митровцу и одласком на најлепши српски видиковац – Бањску стену.

– Након посете нашој општини новинари су били препуни позитивних утисака а посебно за госте из Хрватске овај део Србије је нешто сасвим ново и занимљиво. Мислим да смо успели да у једном дану представимо широку туристичку понуде Бајине Баште од природних атракција и могућности за бројне активности па до богатог културно-историјског наслеђа на које смо изузетно поносни. – каже Синиша Спасојевић из Спортско-туристичког центра „Бајина Башта“. Посебно је значајно што су направљени бројни контакти и већ договорена сарадња и наредне посете новинара у циљу промоције дестинације Тара Дрина Бајина Башта у Словнији и Хрватској. – наглашава Спасојевић.

Дрина Инфо

Бајина БаштановинариСловенијаТОСТуристичка организација СрбијеХрватска
Comments (0)
Add Comment