Почеле пријаве за пети Башта фест

1 1.115

Пријаве за пети Башта фест, интернационални фестивал кратког играног филма у Бајиној Башти, званично су отворене данас. Рок за пријаве затвара се у поноћ, 01. априла 2018. године.

Можете се пријавити са својим кратким играним филмом трајања до 30 минута (Vimeo / YouTube линк ка филму у високој резолуцији) и на мејл prijava@bastafest.com или путем  www.festhome.com и www.filmfreeway.com. Филм којим се конкурише мора бити реализован у последње две године, не сме бити старији од 2016.

Фото: Промо
Фото: Промо

Узимајући у обзир да фестивал посебну пажњу посвећује заједничком раду између редитеља и глумаца, при одабиру филмова предност ће имати они са аутентичним глумачким остварењима. Филм који долази из земље ван енглеског говорног подручја мора бити титлован на енглески језик. Такмичарски програм ће ове, као и претходне године селектовати редитељ Никола Љуца, са уметничком директорком фестивала Мајом Шушом.

Башта фест је, између осталог због професије оснивача, уско оријентисан на заједнички рад редитеља и глумаца. Фестивал је од изузетног значаја за децентрализацију културе, будући да је усмерио разнолик филмски, музички, едукативни и пратећи програм на ову предивну регију. Идеја је од самог почетка била да се невероватна природа Бајине Баште и околине отвори за што већи број посетилаца, али и да се овај фестивал претвори у неку врсту мале културне оазе која пре свега промовише младе домаће и интернационалне ауторе, стављајући акценат на кратке филмове са аутентичним глумачким остварењима.

Дрина Инфо

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена