У Сребреници регистровано 13.763 бирача, у Братунцу 18.582

0 450

У општини Сребреница право гласа на предстојећим локалним изборима имају 13.763 бирача, рекао је Срни председник Општинске изборне комисије /ОИК/ Сребреница Нермин Аливуковић.

Сребреница

Од овог броја бирача, 10.122 могу да гласају на редовним бирачким местима, 1.703 у одсуству, 340 лично, два у дипломатским представништвима БиХ, те путем поште 1.596 бирача. Аливуковић је потврдио да су бирачки спискови сређени.

Он каже да сутра треба да буде донесена одлука о именовању 27 бирачких одбора за подручје ове општине, чији ће председници и чланови имати одвојену обуку од 3. до 25. септембра.

За начелника сребреничке општине кандидују се Младен Грујичић као заједнички кандидат свих српских странака у овој општини, актуелни начелник општине Ћамил Дураковић као кандидат бошњачких партија и Десница Радивојевић као независни кандидат.

За састав Скупштине општине од 21 одборника оверене су кандидатске листе 16 политичких субјеката.

У општини Братунац регистрована су 18.582 бирача, од којих је 15.448 пријављено за гласање на редовним бирачким местима, рекао је председник ОИК-а Митар Тешић.

„За гласање у одсуству регистровано је 866 бирача, за лични долазак на гласање у Братунац пријавило се 249 бирача из Федерације БиХ, осам ће гласати у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ у иностранству и за гласање путем поште определило се 2.011 бирача“, прецизирао је Тешић.

Он каже да су именовани бирачки одбори за 31 бирачко место у овој општини од којих су два биралишта због великог броја гласача подељена на „А“ и „Б“ бирачко место и обављају се припреме за одвојену обуку председника и чланова бирачких одбора.

За 25 одборничких места у братуначкој Скупштини општине кандидатске листе доставило је 18 политичких субјеката.

За начелника општине Братунац, осим актуелног начелника Недељка Млађеновића кандидата Савеза за промене, кандидовали су се и Драго Радовић из ДНС-а, Петко Ранкић из СНС-а, Салих Дубичић из Савеза СДА-СББ и Мухамед Суљић из СДП-а БиХ.

Извор: СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена