Укинута ванредна ситуација у Бајиној Башти

0 458

Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Бајина Башта на којој је донета одлука да се укине ванредна ситуација на територији општине.

Бајина Башта из ваздуха
Бајина Башта из ваздуха

На данашњој седници чланови Штаба су разматрали ситуацију на територији општине Бајина Башта и поред осталог, констатовано је следеће:

  1. Нема страдалих нити повређених лица, нема пријављених угинућа стоке, нити је дошло до изливања водотокова.
  2. Снабдевање електричном енергијом се одвија нормално.
  3. Комисије за процену штете су завршиле са радом на 80% угроженог подручја. Тренутно, процењена штета само у пољопривреди износи близу 74 милиона динара уз напомену да рад комисије још није окончан.
  4. Сва расположива механизација је започела са активностима за отклањање штете настале на путним правцима који су дефинисани као оштећени.

Након разматрања ситуације на територији општине Бајина Башта, донета је следећа наредба:

Наређује се ЈП Дирекцији за изградњу „Бајина Башта“ да, поред путних праваца који су претходним наређењем одређени за санацију, одмах започне санацију свих штета и на следећим путним правцима на територији општине Бајина Башта, оштећених током невремена 19.06.2016.године:

  1. Јасик – Гмила присека (Мз Бачевци, МЗ Оклетац, МЗ Гвоздац и МЗ Овчиња);
  2. у МЗ Рогачица: Рогачица-Баре (засеок стојковићи), Нарамчићи, Рогачица-Главачићи;
  3. у МЗ Љештанско: Палучак-Габићи.

Пошто тренутно нема процене да територији општине прети опасност од појава због које је ванредна ситуација проглашена одлучено је да се донесе Одлуку о укидању ванредне ситуације на територији општине Бајина Башта.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена