КАРАТЕ: Шесторка из Омладинца се пласирала на Првенство Србије

0 593

У недељу, 22.11.2015.године, у Чачку, одржано је првенство карате савеза уже Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре. Ово првенство је одржано у организацији Карате федерације Србије и условно је за наступ на државном првенству следећег викенда. Најквалитетнији такмичари региона наступили су на овом такмичењу a шесторо каратиста из Омладинца се пласирало на државно првенство. На такмичењу је укупно наступило осам Бајинобаштана.

DSCN0973

На такмичењу у Чачку наступило је 230 каратиста из 42 клуба из централне Србије. Јелена Богдановић је освојила злато у категорији млађих сениорки (+68кг) а Јован Његић у категорији јуниора (-76). Весна Видовић се окитила сребром у катама у категорији млађих сенорки док је Ђорђе Радовановић био сребрени у борбама кадета (+70). КК Омладинац је у екипном такмичењу у борбама освојио сребро а екипу су чинили Ђорђе Радовановић, Стефан Благојевић и Никола Караклић. Стефан Благојевић је такође успео да обезбеди пласман на првенство Србије док су из Омладинца запажен наступ имале и Данијела Марковић и Душица Голубовић.

DSCN0990
Златне медаље: Јован Његић и Јелена Богдановић

Тренер каратиста Омладинца Миленко Ордагић каже да је такмичење било веома квалитетно и да  сматра да су сви такмичари из Бајине Баште дали свој максимум. „Показало се да су такмичари који су испратили комплетан режим тренинга без пуно проблема извојевали пласман на првенство Србије. Тренирали смо пуно а поред редовних свакодневних тренинга многи од њих су тренирали и два пута дневно. Још једном се показало да поред талента рад је то што се на крају увек исплати. Резултати нам показују да смо на правом путу и у истом ритму настављамо. Следеће недеље нас у истим категоријама очекује државно првенство и надам се добрим резултатима наших каратиста и у конкуренцији најбољих из целе Србије“ – каже Ордагић.

Дрина Инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена