ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ  ГРИШЕ МАСНИКОСЕ У БАЈИНОЈ БАШТИ

0 496

 

У четвртак, 25.6.2020. године, у 20 часова, у гарерији Установе „Култура“ биће отворена излоба под називом „Апстракције“ Грише Масникосе, академског сликара из Београда.

Сам уметник нам објашњава да се „концепција изложбе АСОЦИЈАЦИЈЕ заснива на тежњи да представи свој сликарски развој и уопште своје схватање сликарства. Почетне сликарске идеје присутне у најранијим делима постоје и у садашњим сликама, обогаћене фигурацијом, која одсликава комплекснији ауторов приступ сликарству“. Даље нам указује и да је „сликање емулзија сачињена од човекове апстрактне дедукције и његовог индуктивног виђења реалности. Моје виђење сликарства је да оно јесте људска апстракција – и при сликању реалних призора, као и апстрактних. То је мешавина дочаравања реалног са асоцијативним апстракцијама, а та мешавина даје жанровску разноликост мојим сликама“.

??????????

О овом уметнику и његовом дугогодишњем успешном и признатом раду у свету ликовнох уметности Милош Шобајић је у каталогу за ову изложбу написао следеће: „Гриша Масникоса слика идеални свет геометријске провенијенције. Он својим сликама жели да нас убеди у срећу строго организованог света, којег бисмо, ако би реално постојао, зажелели сигурно да променимо. Али његов предлог је превасходно ликовног карактера, који нам отвара сва поља за контемплацију.“

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена