Ubicama vlasnika menjačnice 33 godine zatvora

2 460

Živko Kovačević (38) iz Surčina i Nikola Petrović (36) iz Risna u Crnoj Gori osuđeni su pred Višim sudom u Užicu na po 33 godine zatvora zbog ubistva Dragoša Simića (47), vlasnika menjačnice iz Bajine Bašte.

Foto: M. Cvetković/RAS Srbija
Foto: M. Cvetković/RAS Srbija

Na istu kaznu osuđeni su 30. oktobra prošle godine, ali po njihovoj žalbi Apelacioni sud vratio predmet Višem sudu u Užicu.

Kovačević i Petrović su 27. jula 2010. u selu Crvica kod Bajine Bašte presreli Dragoša Simića, pretukli ga, a onda ga usmrtili hicem iz pištolja u vrat.

Ubice su nesrećnom Simiću otele torbu sa novcem u kojoj je bilo raznih valuta, ukupne vrednosti 391.000 dinara.

Sud nije utvrdio ko je od dvojice osuđenih Simiću ispalio smrtonosni metak u vrat.

U istom postupku kazna od šest godina zatvora određena je Borivoju Stojiću (35) iz Surčina koji je Kovačevića i Petrovića dovezao u Crvicu i kome je na teret stavljeno krivično delo razbojništvo.

Zbog podstrekivanja na razbojništvo Milojko Čvrkić (47) iz Bajine Bašte i Milan Vasiljević (38) iz Valjeva osuđeni su na sedam, odgnosno šest godina robije.

Učesnici u zločinu uhapšeni su 2013.

Izvor: Blic/ V.Lojanica

2 komentara
  1. vladebb kaže

    Pa zasto se ne napise lepo da je u pitanju Kareli iz Bajine Baste koji je podstrekivao na ovaj zlocin? Ljudi i dalje idu u njegovu menjacnicu kao da niko nema pameti, da je srece da ih vlast zatvori nacisto. Tj da ima vlasti.

  2. Miki kaže

    Ova presuda konačno budu nadu da nam sudstvo nije 100% korumpirano… Na žalost u Beogradu sve ima cenu pa i sloboda za ubice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena