Убицама власника мењачнице 33 године затвора

2 604

Живко Ковачевић (38) из Сурчина и Никола Петровић (36) из Рисна у Црној Гори осуђени су пред Вишим судом у Ужицу на по 33 године затвора због убиства Драгоша Симића (47), власника мењачнице из Бајине Баште.

Фото: М. Цветковић/РАС Србија
Фото: М. Цветковић/РАС Србија

На исту казну осуђени су 30. октобра прошле године, али по њиховој жалби Апелациони суд вратио предмет Вишем суду у Ужицу.

Ковачевић и Петровић су 27. јула 2010. у селу Црвица код Бајине Баште пресрели Драгоша Симића, претукли га, а онда га усмртили хицем из пиштоља у врат.

Убице су несрећном Симићу отеле торбу са новцем у којој је било разних валута, укупне вредности 391.000 динара.

Суд није утврдио ко је од двојице осуђених Симићу испалио смртоносни метак у врат.

У истом поступку казна од шест година затвора одређена је Боривоју Стојићу (35) из Сурчина који је Ковачевића и Петровића довезао у Црвицу и коме је на терет стављено кривично дело разбојништво.

Због подстрекивања на разбојништво Милојко Чвркић (47) из Бајине Баште и Милан Васиљевић (38) из Ваљева осуђени су на седам, одгносно шест година робије.

Учесници у злочину ухапшени су 2013.

Извор: Блиц/ В.Лојаница

2 коментара
  1. vladebb каже

    Pa zasto se ne napise lepo da je u pitanju Kareli iz Bajine Baste koji je podstrekivao na ovaj zlocin? Ljudi i dalje idu u njegovu menjacnicu kao da niko nema pameti, da je srece da ih vlast zatvori nacisto. Tj da ima vlasti.

  2. Miki каже

    Ova presuda konačno budu nadu da nam sudstvo nije 100% korumpirano… Na žalost u Beogradu sve ima cenu pa i sloboda za ubice.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена