Туристи из 47 земаља, Руси и Французи најбројнији

0 725

По евиденцији Туристичког информативног центра у Бајиној Башти у 2015. године највећи број страних туриста долазио је из Русије, Француске, Словеније, Немачке и Пољске. Током прошле године Инфо центар у Бајиној Башти посетили су туристи са свих континената из укупно 47 земаља света.

20150813_192323

Статистика показује да највећи број странаца у Бајину Башту долази од априла до септембра док су посете у јулу и августу убедљиво најбројније. У односу на претходне године примећује се тенденција већег броја долазака Чеха, Белгијанаца и Израелаца.

Највећи број посета странаца и домаћих туриста Инфо центру забележен је у јулу а један од разлога за огромну посећеност је и то што се у том месецу организује традиционална Дринска Регата. Ова манифестација из године у годину у трајању од неколико дана привлачи десетине хиљада посетилаца из земље и иностранства који долазе да уживају у овом карневалу на води уз пратећа дешавања.

Најзанимљивија странцима у 2015. години
Најзанимљивија странцима у 2015. години

Што се тиче туристичких атракција у Бајиној Башти странци су се у 2015. години највише интересовали за кућицу на Дрини, речицу Врело у Перућцу, видиковац Бањска стена и језеро Заовине на планини Тари.

Извор: www.taradrina.com

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена