ТУРИЗАМ: Субвенције за довођење страних туриста

0 620

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је објавило Обавештење туристичким агенцијама, организаторима путовања о остваривању права на субвениције по основу довођења странаца у Србију. Туристичке агенције, организатори путовања, регистроване на територији Републике Србије, које поседују прописану лиценцу, могу да остваре право на субвенцију за организовано довођење страних туриста.

20150718_130055Услов је довођење туристичких група од најмање 15 страних туриста, смештених у категорисаним угоститељским објектима, са оствареним минимум 3 ноћења са доручком. Програм путовања мора да садржи и услуге туристичког водича или пратиоца и најмање још једну од туристичких услуга (трансфер на територији РС, обилазак локалитета, туристичко разгледање, организовање излета, вожње бродом, услуге туристичких професија, односно ангажовање додатног туристичког водича, аниматора и сл.) или неке друге услуге које су у функцији обогаћења туристичке понуде (посете музејима, утакмицама, манифестацијама и сл.).

Под прописаним условима корисник субвенција може, по једном страном туристи, да добије 10 евра за остварених 3 до 5 ноћења, односно 15 евра за остварених 6 и више ноћења утврђених програмом путовања. Детаљније информације о могућности субвенција се могу видети на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација овде  или се добити и на телефон: 011/3139687.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена