ТУНЕЛ КАДИЊАЧА: 40 милиона динара за идејни пројекат од Министарства привреде

1 779

Министарство Привреде Републике Србије је одборило средства за суфинансирање пројектно-техничке документације за „Идејни пројекат тунела Кадињача“ општини Бајина Башта и Граду Ужицу у износу од 40 милиона динара.

„Општина Бајина Башта и Град Ужице ће суфинансирати овај пројекат са додатних 16 милиона динара. Општина Бајина Башта је носилац овог пројекта. План је да се у наредних 15 дана потпише Уговор о суфинансирању ове пројектно техничке документације и распише тендер за документацију. Ово је убедљиво највећи износ који је Министарство одобрило локалним самоуправама у Србији“, каже за Дрина Инфо Иван Марковић координатор пројекта.

tunel-kadinjaca-situacija

„Ово је велика ствар јер смо у најкраћем року након добијања Сагласности Ревизионе Комисије обезбедили средства за наредни корак. Ова чињеница нам јасно ставља до знања да су и у Републици препознали значај овог инфраструктурног пројекта за Златиборски регион као и за целокупно Подриње“.

Овај пројекат подразумева израду Идејног пројекта тунела Кадињача са свим пратећим истраживањима и студијама, такође ту су и План детаљне регулације као и План експропријације земљишта.

„Мислим да након овог посла са добијањем свих сагласности које можемо завршити у наредне две године, можемо кренути у тражење финансијских средстава за градњу овог објекта“.

„Поред изузетно добро припремљене техничке документације, велику улогу за овај пројекат су одиграли наши партнери из Регионалне развојне агенције Златибор из Ужица, сам град Ужице и заменик градоначелника господин Немања Нешић као и наш председник општине господин Радомир Филиповић. Желим да се захвалим свима њима као и комплетној општинској управи на челу са начелницом Јеленом Филиповић и посебно одељењу Урбанизма у нашој општини“, каже за Дрина инфо – координатор пројекта – Иван Марковић.

1 коментар
  1. Opozicionar каже

    Tunel će kako vidim opet doneti poene trenutnoj vlasti u B. Bašti kao i svakoj prethodnoj u proteklim vremenima a biće napravljen za 10-20 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена