Сребреница: На помолу договор о формирању нове скупштинске већине

0 435
У Сребреници је на помолу договор о формирању нове скупштинске већине. Одборници СНСД-а, ДНС-а СРС-а, један одборник СДП-а и два одборника СДА постигли су сагласност о заједничком наступу.
Православна црква у Сребреници насловна

Представници СНСД-а ДНС-а и СРС-а постигли су сагласност за потписивање споразума којим су утврђени „Основни принципи за формирање власти у општини Сребреница и платформа заједничког наступа у СО Сребреница у периоду 2016 -20202“ – то је саопштено након састанка, који је, чини се, отклонио дилему ко ће чинити већину у Сребреници.

Начелник општине, уочи састанка, оптимистичан.

– Мислим да ће се стабилизовати ова политичка ситуација која се узбуркала у предходном периоду и да ћемо наставити са активностима које смо започели, каже Младен Грујичић.

А ситуација се узбуркала пре 10 дана, када је СДС најавио формирање нове скупштинске већине, незадовољан поделом функција у општини.

– Ми смо имали бесконачно иницијатива да се разреши ова политичка криза, која је озваничена. Нисмо имали праве саговорнике у политици СНСД-а, истакао је председник ОО СДС-а Сребреница, Момчило Цвјетиновић.

– СДС руши српско јединство и улази у коалицију са председником исламске заједнице и он јасно наставља политику из Сарајева, политику рушења Републике Српске у Сребреници на најосјетљивијој тачци у РС, наводи председник ОО СНСД Сребреница, Радомир Павловић.

Одборник ДНС-а на чију је подршку рачунао СДС у формирању нове скупштинске већине, претходних дана није се оглашавао. И након данашњег састанка, без коментара. Учесници су одлучили да одлуку верификују локални страначки органи. Да је договор ипак постигнут, чини се, начуо је словачки амбасадор, који је данас боравио у Сребреници.

– Веома драго ми је да чујем да је дошло до успостављања општинске већине. Тако може доћи до брже имплементације ових добрих намера и планова, каже амбасадор Словачке у БиХ, Јан Пшеница.

Потписаним споразумом, предвиђено је залагање за промену имиџа ове општине, привлачње инвестиција и једнакоправност конститутивних народа и грађана Сребренице.

Извор: РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена