СКУПШТИНА РС: Зворник добио статус града

0 728

Народна скупштине Републике Српске  усвојила је Закон о граду Зворнику чиме је Зворник добио статус града. Посланици су усвојили и измене и допуне Закона о територијалној организацији Републике Српске, чије је усвајање неопходно са Законом о граду Зворник.

Зворник

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић честитао је грађанима те општине добијање статуса града. Стевановић је поновио је да ово превасходно значи враћање неких институција у Зворник, као што је Центар јавне безбедности, или њихових представништава и канцеларија што би, између осталог, омогућило да грађани за одређене услуге не морају да иду у друге градове, него би их завршавали у Зворнику. Он је изразио очекивање и да се добијање статуса града одрази и на привредни и предузетнички потенцијал Зворника који се профилисао као центар регије Бирач, а што је овим чином само потврђено. “ Мислим да ће статус града допринети нашој већој озбиљности приликом аплицирања за пројекте предприступним фондовима Европске уније” рекао је Стевановић.

Заменик начелника општине Зворник Бојан Ивановић је додао да ће убрзо бити спроведене све активности које налаже сама промена статуса Зворника. Након усвајања у Народној скупштини и објављивања у Службеном гласнику Републике Српске приступићемо измени свих докумената почев од Статута, свих пратећих докумената, печата, односно спровести све измене које су неопходне по добијању статуса града , најавио је Ивановић.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена