СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: Усвојен буџет и предлог Влади Србије за промену локације за смештај жандармерије

2 547

Одборници Скупштине општине Бајина Башта 30. децембра су усвојили буџету за 2017. годину. Поред тога Скупштина општине Бајина Башта се изјаснила и о најављеном стационирању  жандармерије на територији Бајине Баште и у хотелу „Језеро“ у Перућцу.

Општина Бајина Башта

Општинско веће је пред одборнике послало предлог буџета у износу од 1.351.085.000,00 динара од чега је 250 милиона предвиђено задуживање за изградњу топлане на биомасу. Предлог буџета је образложио председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић а од већих инвестиција за 2017. годину најавио је пројекат канализације дуж реке Пилице у центру града, пет километара водовода у Бачевцима као и асфалтирање већег броја улица у граду. Највећа замерка опозиције је била што у буџету није приказан дуг остао од Дирекције за изградњу док је Филиповић изјавио да је тренутно тај дуг 263 милиона динара и да очекује помоћ од Републике у санирању истог.

На предлог одборника Влада Радовановића (ДС) на дневни ред је стављено и заузимање става поводом најављеног доласка припадника жандармерије на територију општине Бајина Башта. Приликом расправе по овом питању изнети су ставови да се Скупштина не може мешати у питања и процене безбедности али да је за Бајину Башту као туристичко место веома лоше да се туристички смештајни капацитети користе за смештај полицијских јединица. У расправи је такође било говора и о најавама да ће се у Бајиној Башти правити центар за обуку жандармерије. Скупштина општине је усвојила и упутила предлог Влади Републике Србије и Министарству унутрашњих послова да се промени предвиђена локација за смештај одреда жандаремрије јер се хотел „Језеро“ налази у главној туристичкој зони општине а Бајина Башта свој развој заснива на туризму пре свега. Такође је предложено и да  делегација Скупштине општине оде на састанак у Министарство како би се образложили сви изнети ставови.

Одборници су поред тога усвојили план рада за 2017. годину Центра за социјални рад, ЈП „12. септембар“ и Регионалног центра за управљање отпадом „Дубоко“  као и одлуке о локалним административним таксама, о организацији Општинске управе, већи број измена одлука и Одлуку о такси превозу на територији општине Бајина Башта.

2 коментара
  1. Aleksandar каже

    Ipak dođe žandarmerija u Bajinu Baštu

  2. Aleksandar каже

    Danas oko 14 časova pored Vatrogasnog društva prošla je kolona sa pripadnicima žandarmerije prema Perućcu

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена