РЕПЕРТОАР ЈПФ-а: Представа „ХАМЛЕТ“ вечерас у 19:30 часова у ужичком Народном позоришту

0 312

Друге фестивалске вечери, у оквиру Југословенског позоришног фестивала у Ужицу, биће изведена представа „Хамлет“, са почетком од 19:30 часова.

Представу „Хамлет“, која је у знак обележавања четири века од смрти Вилијама Шекспира премијерно изведена ове године на сцени Југословенског драмског позоришта „Љуба Тадић“, режирао је Александар Поповски, док је Горан Стефановски био задужен за адаптацију великог књижевног дела.

765x300-Hamlet

Трагедију су са енглеског језика превели Живојин Симић и Сима Пандуровић, за сценографију су задужени НУМЕН и Ивана Јонке, костимографију Марија Марковић, дизајн видео пројекцију Лана Цавар и Тими Шарец, сценски покрет Соња Вукићевић, сценски говор Љиљана Мркић Поповић, дизјан светла Дејан Драганов, а композицију Кирил Џајковски.

Глумачки ансамбл чини девет глумаца, међу којима су и Небојша Глоговац у улози Хамлета, Јасна Ђуричић у улози Гертруде, Власта Велисављевић у улози духа Хамлетовог оца, Никола Ракочевић као Клаудије, Борис Миливојевић као стражар и Милош Самолов као Розенкранц.

Анђела Андрић
Извор: Искра

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена