Реконструкција моста Бајина Башта – Скелани

0 987

Иван Марковић, службеник општине Бајина Башта није долазио на посао због плате, већ да би радио за свој град коме је донео чак пет важних пројеката.

ivanmarkovic,_foto_gzs

Последњу иницијативу за реконструкцију старог моста подржала је и Влада Србије, а највећу корист од тога имаће привредници и који су да би дошли до комшија преко Дрине обилазили више стотина километара.

Преко моста теретна возила већ дуго не прелазе у суседну државу, а да би прешла Дрину прелазе неколико стотина километара.

Иван Марковић је редак пример општинског службеника који на свом радном месту није дангубио, него је свом граду донео пет пројеката од којих су три већ реализована, део тога је и иницијатива за реконструкцију моста.

Бајина Башта има спреман пројекат за реконструскију и он није скуп, гледано према ефектима које би донео, то је неких 300.000 евра да би овај мост добио један квалитетан прелаз за шлепере до 40 тона који би могли да врше прелаз преко њега“, рекао јеМарковић.

Влада Србије већ је подржала иницијативу која би привредницима широм отворила пут и смањила трошкове.

Скелани у овом тренутно робно су удаљени 450 километара, а нас дели километар“, рекао је председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић.

Извор: Глас Западне Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена