Од јесени цивилни саобраћај са аеродрома Поникве

0 422

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће аеродром Поникве код Ужицa, до септембра бити завршен и у пуној функцији за цивилни саобраћај.

Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре
Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

„Влада Србије, поред улагања и развоја аеродрома Никола Тесла у Београду у претходне две године, ради и на развоју мањих аеродрома у Србији и то не само причом“, рекла је Михајловић у Ужицу након потписивања уговора којим је аеродром Никола Тесла донирао 50 милиона динара аеродрому Поникве, који ће бити искоришћени за изградњу путничког терминала.

Уговор о донацији, наводи се у саопштењу министарства, потписали су в.д. генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“ Саша Влаисављевић и директор aеродрома Поникве Саша Савић, а потписивању уговора је, поред потпредседнице Михајловић, присуствовао и министар правде Никола Селаковић.

Михајловић је подсетила да је влада изменила Закон о ваздушном саобраћају и формирала предузеће Аеродроми Србије како би омогућила да се мали аеродроми брже развијају. „Поносни смо што је аеродром Никола Тесла донирао 50 милиона динара за уређење путничког терминала на аеродрому Поникве“, казала је Михајловић.

Она је нагласила да се о том аеродрому говори већ 15 година подсетивши да је 1999. био бомбардован и затим претворен у цивилни. „Хоћемо да развијамо и мање аеродроме, да помогну развој туризма и повезивању људи, али и да се развија спортски туризам и транспортни ависаобраћај“, додала је Михајловић.

Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре
Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Влаисављевић се захвалио влади на подршци том преузећу које је имало рекордне резултате, остваривши бруто добит од четири милијарде динара, што је за шест одсто више него у 2014.

„Зато имамо могућност да помогнемо са 50 милиона динара, наставићемо ове године и са нова два километра безбедносне ограде за Поникве“, рекао је Влаисављевић и додао да ће Поникве допринети развоју тог дела Србије и да ће аеродром почети да функционише у пуном капацитету у септембру.

Извор: Глас западне Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена