Од Никољдана скијање на Торнику

0 522

Од понедељка, 19. децембра Ски центар Торник на Златибору почиње са радом за скијаше и бордере. За прво овогодишње скијање на златиборском скијалишту припремљене су стазе Торник и Чигота. На стазама има до 30 центиметара утабаног снега, а љубитељe зимских спортова ће превозити шестоседна жичара.

Извор: ТО Златибор
Извор: ТО Златибор

Скијашима почетницима и најмлађима ће на располагању бити и ски полигон, као и боб на шинама и тјубинг стаза.  Од понедељка до среде на Торнику ће важити попуст од 50 посто на цену карата, од полудневне до тродневне. Званична манифестација Ски опенинг на овом скијалишту планирана је у периоду од 22. до 25. децембра, када ће прва два дана скијање за посетиоце ове планине бити бесплатно, а након тога ће за преостала два дана важити попуст од 70 посто. Радно време центра је од 9 до 16 часова.

Након Копаоника и Старе планине, пуштањем у рад ски центра Торник, сва три скијалишта су отворена за скијаше и бордере и пре званичног отварања скијашке сезоне. Скијалишта Србије су уложила велике напоре да и поред недостатка природног снега, припреме стазе у сва три ски центра и тиме отворе сезону скијања недељу дана раније. Системи за вештачко оснежавање раде пуним капацитетом како би се оснежиле и преостале стазе и што пре прирпемиле за скијаше и бордере.

Извор: ЈП „Скијалишта Србије“

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена